- 1 puszka tuńczyka najlepiej w sosie własnym
- 1 puszka krojonych pomidorów bez skóry
- 1 cebula
- 1 marchewka
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki masła
- starty żółty ser
- ok 250 g dowolnego makaronu
Przygotowanie:
Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy razem z marchewką na maśle. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy pomidory z puszki. Dodajemy 1/2 łyżeczki cukru, oregano i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotujemy ok 5 minut. Do gotowego sosu dodajemy kawałki tuńczyka (odcedzonego z zalewy). Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z gorącym sosem. Posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego! :)
Ewa.
Marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy razem z marchewką na maśle. Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy pomidory z puszki. Dodajemy 1/2 łyżeczki cukru, oregano i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotujemy ok 5 minut. Do gotowego sosu dodajemy kawałki tuńczyka (odcedzonego z zalewy). Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z gorącym sosem. Posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego! :)
Ewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz